İdeal Öğretmenin Nitelikleri nelerdir, iyi bir öğretmen olmanın ilkeleri nelerdir

İdeal Öğretmenin Nitelikleri.
Kendilerini zorlayan,
Başarısız olduklarında onları esaretlendiren,
Sürpriz quizler yapan,
Kendilerine düzenli ödev veren,
Kendilerinden yüksek başarı bekleyen,
Zil çaldıktan sonra hemen okuldan ayrılmayıp öğrencileriyle vakit geçiren
öğretmenleri daha çok sever ve onlara daha çok saygı duyarlar.
DERSİ NASIL ANLATMALIYIM?
1. Öğrencinin ilgisinin çekilmesi ve korunması
Öğrencilere, ihtiyaçları çerçevesinde dersin önemini ve hedeflerini anlamalarına yardımcı olun.
Öğrencinin derse olan ilgisini, çeşitli öğrenci isteklerine, değerlerine yer vererek çekin. Bütün öğrencilerin dersin belirli dönemlerinde aktif katılımda bulunma fırsatı olmalıdır. Katılan öğrencilere olumlu davranın. Ayrıca dersi dinlemeyen öğrencileri tespit ederek bunları da dersi dinlemeye teşvik edin. Bunun için bu gibi öğrencilerle özel olarak konuşarak, onların neden dersi dinlemedikleri tespit edilebilir.
2. Öğrencinin Düşünmesini Sağlama
Derste öğrenciye sorular sorun. Bunlar daha önce anlattığınız konulardan, ve ya o derste işlediğiniz konudan sorular olabilir. Bunlara cevap veren-vermeyen öğrencilere (onlara fark ettirmeyecek şekilde) +,- gibi değerlendirmeler yapın. Daha sonra öğrencinin karne notunu hesaplarken bu değerlendirmeleri sözlü notu olarak kullanabilirsiniz.
Ezberlemeyi vurgulamak yerine, öğrencinin düşünmesine ve eleştirmesine yardım edecek sorular sorun.
Konuyla ilgili araştırmaya ve tartışmaya yönelten sorular sorun. bırakın öğrenciler bir süre bu soruyu kendi aralarında tartışsınlar. Daha sonra değişik grupların verdikleri cevapları sınıfta tartışarak doğru sonuca ulaşmayı sağlayın.
3. Öğretim Araç gereçleri Kullanma
Ders için uygun öğretim araç gereçleri kullanın. Slaytlar, fotoğraflar, şemalar kullanarak dersi cazip hale getirin. Öğrencilerinize renkli kartonlar üzerine renkli yazılarla panolar hazırlatarak bunları da kullanabilirsiniz.
Sınıf panolarını ünlü matematikçiler, fizikçiler ve ya tarihi şahsiyetlerin hayatları, resimleri ile doldurun ve etrafta her şey dersinizi anımsatsın.
4. Öğrencilerle iletişim Kurma
İfadeleriniz anlaşılır olsun, anlaşılmadığı takdirde başka kelimelerle anlatmak istediğinizi tekrar anlatın. Sabırlı olun.
Ders esnasında öğrencilere geri bildirimde bulunun. Doğru ve yanlış sorulara geribildirimde bulunun. Öğrencilerin birbirlerini değerlendirmeye teşvik edin.
Ders esnasında öğrencilerle göz teması kurun ve sıkıldıkları, dikkatleri dağıldığı anda dersin havasını dağıtacak bir espri yapın, bir anekdot ve ya fıkra anlatın.
Kaynak: www.herdembilgi.blogcu.com izni ile alınmıştır

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.